Dropshipping leverancier Nederland

Welke dropshipping leveranciers zijn er in Nederland? Wij vertellen je hier alles over!

dropshipping leverancier nederland

Nederlandse dropshipping leveranciers

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarbij een online retailer producten verkoopt zonder voorraad, in plaats daarvan vertrouwt hij op leveranciers om de producten te leveren die ze nodig hebben om te verkopen. Dit kan worden gedaan via een online winkel of via een marktplaats zoals Bol.com of Amazon. Dropshipping stelt bedrijven in staat om kosten te verlagen terwijl ze toch toegang hebben tot producten van hoge kwaliteit. In Nederland is dropshipping een populair verdienmodel voor kleine bedrijven en ondernemers. Er zijn veel betrouwbare dropshipping leveranciers in Nederland die kwaliteitsproducten aanbieden tegen scherpe prijzen.

In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van Nederlandse dropshipping leveranciers.

Hoe vind je een Nederlandse dropshipping leverancier?

Dropshipping is een geweldig bedrijfsmodel voor ondernemers die hun eigen bedrijf willen opzetten met weinig investeringen vooraf en Nederland is een geweldige plek om leveranciers te vinden voor je nieuwe dropshipping bedrijf. In dit artikel leggen we uit hoe je een Nederlandse dropshipping leverancier vind. Ook hebben wij een lijst gemaakt van Nederlandse dropshipping leveranciers en leveranciers die snel in Nederland leveren.

Om een leverancier te vinden moet je wat onderzoek doen om gerenommeerde leveranciers in Nederland te vinden. Een goede plek om te beginnen is de Nederlandse versie van AliExpress, genaamd Aliexpress.nl. Deze site is populair bij Nederlandse ondernemers en is de thuisbasis van veel gerenommeerde dropshipping leveranciers. Het grote nadeel van AliExpress, is dat de producten vaak van slechte kwaliteit zijn en de levertijden erg lang zijn. Ook is het contact vaak gebrekig met de leverancier. Hierdoor hebben steeds meer dropshippers ervoor gekozen om te gaan voor Nederlandse dropshipping leveranciers en de Chineze dropshipping leveranciers achterwege te laten.

Zodra je een paar leveranciers hebt gevonden die je goed genoeg vindt, kun je rechtstreeks contact met hen opnemen om te vragen of ze dropshipping-services aanbieden.

Wel is aan te raden om een kvk aan te vragen en alvast een website op te zetten. Zo kun je aan de Nederlandse dropshipping leverancier laten zien dat je een serieuze partij bent. Door dit te doen onderscheid je je van andere dropshippers en is de kans dat je toegelaten word bij de Nederlandse dropshipping leverancier groter.

Hoe begin je met dropshipping?

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven dragen. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar de deur van de klant verzendt. Vaak hebben veel Nederlandse dropshipping leveranciers koppelingen met Shopify of WordPress waardoor de productafhandeling geheel geautomatiseerd gedaan kan worden.

Dropshipping is het perfecte bedrijfsmodel voor nieuwe e-commerce ondernemers. Het is eenvoudig op te zetten en te beheren en vereist geen grote investering vooraf omdat je geen voorraad hoeft in te kopen. Je kunt je dropshipping-bedrijf ook in je vrije tijd runnen en je hoeft je baan niet (direct) op te zeggen om een succesvolle dropshipping winkel te beginnen.

Welke Nederlandse dropshipping leveranciers zijn er?

Er zijn een paar dropshipping leveranciers in Nederland. Enkele van de meest populaire zijn:

VidaXL logo dropshipping leverancier

VidaXL

VidaXL heeft rond de 90.000 producten en is voornamelijk gespecialiseerd in tuin en huis artikelen. VidaXL levert onder andere in Nederland. 

Bigbuy logo dropshipping leverancier

BigBuy

BigBuy is een andere dropshipping leverancier met maar liefst 150.000 producten. Bigbuy levert ook in Nederland.

Printful

Bij Printful kun je alles kopen wat je kunt bedrukken. Dit kunnen bijvoorbeeld T-shirts, mokken of sieraden zijn. Printful doet ook aan dropshipping. Hierdoor kun je dit prachtige assortiment verkopen in jouw dropshipping winkel. 

Voor en nadelen van dropshipping

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven hebben. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt hij gewoon contact op met de leverancier, die de producten vervolgens rechtstreeks naar de deur van de klant verzendt.

Voordelen van dropshipping:

 • Makkelijk op te zetten
 • Weinig investering vooraf
 • Geen productafhandeling
 • Veel geld mee te verdienen

Nadelen van dropshipping

 • Productafhandeling niet zelf in handen
 • Afhankelijk van een leverancier
 • Jij bent eindverantwoordelijke als er iets gebeurd

Hoe kies je de juiste dropshopping leverancier?

Het vinden van de juiste leverancier is de sleutel bij het starten van een dropshipping-bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat je samenwerkt met een leverancier die kwaliteitsproducten, concurrerende prijzen en betrouwbare levertijd heeft. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de juiste dropshipping leverancier kiest:

 • Heeft de Nederlandse dropshipping leverancier concurrerende prijzen?
 • Zijn de producten van hoge kwaliteit?
 • Wat is de levertijd?
 • Is de leverancier gemakkelijk te bereiken?
 • Waar gaan de retouren heen?
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Wat is dropshipping?

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een bedrijfsmodel waarin e-commerce ondernemers producten verkopen zonder enige voorraad te hoeven dragen. Wanneer een winkeleigenaar een bestelling van een klant ontvangt, neemt

Lees verder »
dropshipping cursus

Dropship cursus

Dropshipping cursus overzicht Alle dropshipping cursussen op één rijtje, vergeleken, gereviewd en alle informatie die je nodig hebt op één pagina.   Naar het dropship cursus

Lees verder »