Geld verdienen met affiliate marketing

Kan je geld verdienen met affiliate marketing? Wij vertellen je dit in dit artikel.

geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing, is dat mogelijk? Het korte antwoord is: Ja, je heel veel geld verdienen met affiliate marketing als je het, maar goed aanpakt. 

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer gelieerde ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de gelieerde onderneming wordt gebracht. De adverteerder betaalt de affiliate een commissie, gebaseerd op het overeengekomen tarief, voor verkeer of klanten die zijn doorverwezen via de eigen marketinginspanningen van de affiliate.

 

Vaak heeft een affiliate marketeer een eigen blog of sociale media pagina waarmee de marketeer veel mensen bereikt. Door samen te werken met bedrijven door middel van affiliate marketing kan de marketeer geld verdienen met affiliate marketing. 

 

Affiliate marketing is een online verkooptactiek waarmee website-eigenaren de producten en diensten van anderen kunnen promoten in ruil voor een commissie op de gegenereerde verkopen. Affiliatenetwerken worden beheerd door externe bedrijven die verkopers koppelen aan partners die hun producten en diensten willen promoten. Partners hebben doorgaans toegang tot speciaal promotiemateriaal dat door de handelaar is gemaakt, zoals banners, tekstlinks en productafbeeldingen. 

Wanneer iemand op een van deze links of afbeeldingen klikt en een aankoop doet op de site van de verkoper, verdient de aangeslotene een commissie op die verkoop.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is een proces waarbij een bedrijf een affiliate beloont voor elke klant of lead die de affiliate naar het bedrijf brengt. Het proces begint meestal met de affiliate die een goed product vindt om te promoten. Na het vinden van een goed product, maakt de affiliate een website of blog rond het product en begint het te promoten. Wanneer iemand de website of blog van de affiliate bezoekt en op een van de links naar het product klikt, wordt deze naar de website van het bedrijf gebracht. Als die persoon vervolgens het product koopt, krijgt de aangeslotene een commissie van het bedrijf.

Veel mensen die willen beginnen met affiliate marketing doen eerst een affiliate marketing cursus. Op deze manier kunnen ze in een korte tijd kennis vergaren van ervaren affiliate marketeers en hebben ze een grote voorsprong op andere affiliate marketeers. Door een cursus te volgen van een ervaren affiliate marketeer word het uiteindelijk ook makkelijker om daadwerkelijk geld te gaan verdienen met affiliate marketing. 

Wil je geld verdienen met affiliate marketing en heb je nog weinig verstand ervan? Doe dan zeker een affiliate marketing cursus. Sommige affiliate marketing cursussen kun je al doen vanaf € 47,00.

internetsuccesgids logo

Internet Succes Gids.nl – Affiliate Marketing Revolutie

47.00

Hoe begin je met affiliate marketing

Ben je op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen? Geld verdienen met affiliate marketing kan dan erg intressant zijn. Als je geïnteresseerd bent in beginnen met affiliate marketing, ben je misschien de perfecte persoon hiervoor. Affiliate marketing is een geweldige manier om online geld te verdienen en het is relatief eenvoudig om te beginnen. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen:

 1. Kies je partnerprogramma zorgvuldig. Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij je interesses en vaardigheden past. Het is heel belangrijk dat je daadwerkelijk achter het bedrijf staat wat je promoot.
 2. Maak een website of blog met een sterke domeinnaam, zo laat je aan een bedrijf zien dat je een serieuze partij bent.
 3. Schrijf nuttige inhoud die bezoekers naar uw website trekt. Zorg ervoor dat u zoekwoorden opneemt waarmee mensen uw site online kunnen vinden.
 4. Promoot uw website op sociale media en andere online platforms. Dit is een effectieve manier om meer mensen te bereiken en verkeer naar uw site te leiden.

Hoe krijg je een promotielink?

Geld verdienen met affiliate marketing? Dan heb je natuurlijk affiliate links nodig, maar hoe kom je aan deze affiliate links?

Er zijn een paar manieren om een promotielink te krijgen. De eerste manier is om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk te worden. Dit houdt in dat je andermans producten en diensten promoot in ruil voor een commissie op de omzet die je genereert. 

Er zijn veel aangesloten netwerken waar u lid van kunt worden. De tweede manier is om ambassadeur van een bedrijf te worden. Dit houdt meestal in dat u een speciale code van het bedrijf krijgt die u kunt gebruiken om hun producten te promoten. Ten slotte kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met bedrijven en vragen of ze promotieprogramma’s of kortingen hebben die ze u kunnen aanbieden.

Welke affiliate netwerken zijn er?

 • Awin
 • Partnerize
 • Bol.com partnerprogramma

Buiten deze affiliate netwerken zijn er nog wel honderden andere affiliate netwerken beschikbaar. 

Hoe verdien je geld met affiliate marketing

Er zijn een paar verschillende manieren waarop mensen geld verdienen met affiliate marketing. De meest gebruikelijke manier is om een website of blog te hebben en gelieerde links op uw pagina’s op te nemen. Wanneer iemand op een van uw links klikt en een aankoop doet, verdient u een commissie op de verkoop. U kunt ook banneradvertenties op uw site plaatsen of tekstlinks gebruiken om producten te promoten.

Een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door deel te nemen aan betaalde advertentieprogramma’s zoals Google AdWords of Facebook Ads. U kunt met deze programma’s bieden op zoekwoorden of specifieke doelgroepen targeten en mensen vervolgens naar uw partnerlink leiden..

De laatste manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door digitale producten te maken, zoals e-books, audio-opnamen of videocursussen.

Wil je geld verdienen met affiliate marketing en er serieus mee aan de slag? Dan is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus te doen. In een cursus legt een ervaringsexpert uit hoe affiliate marketing precies werkt en krijg je vaak een van A tot Z stappenplan hoe je kunt beginnen. Door een cursus te doen maak je veel fouten niet.

Voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Het beste deel is dat u commissies kunt verdienen op producten die u niet eens bezit. Je promoot simpelweg de producten of diensten van een ander bedrijf en als iemand via jouw link koopt, verdien je een commissie. Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen, omdat er geen investering vooraf vereist is. 

U maakt eenvoudig een website of blog en begint producten of diensten te promoten. Affiliate marketing kan ook een geweldige manier zijn om een e-mail lijst op te bouwen, omdat u mensen dingen kunt bieden, zoals gratis eBooks of rapporten, zodat ze zich op uw lijst kunnen abonneren. Naar deze abbonees kunt u vervolgens weer vele mails sturen met mail met affiliate links erin. Hierdoor kun je aan 1 klant meerdere keren geld verdienen. 

Als het gaat om affiliate marketing, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden om succesvol te zijn. Zorg er eerst voor dat u producten van goede kwaliteit promoot.

Voordelen van affiliate marketing op een rij:

 • Lage opstartkosten
 • Weinig klantenservice
 • Weinig risico
 • Toegankelijk voor beginners
 • Overal in de wereld te doen
 • Je kan affiliate marketing vrijwel geheel passief maken
affiliate marketing

Nadelen van affiliate marketing

Een nadeel van affiliate marketing is dat het moeilijk kan zijn om mensen naar je site te trekken. Om succesvol te zijn, moet je veel verkeer naar uw site hebben. Daarnaast moet je een goed product hebben dat mensen willen kopen. Als je geen van deze dingen hebt, zul je geen succes hebben met affiliate marketing.

Een ander nadeel van affiliate marketing is dat je misschien niet veel geld verdient. Om veel geld te verdienen met affiliate marketing, moet er veel verkeer naar je site komen en moet je veel producten verkopen. Als je geen van beide hebt, zul je niet veel geld verdienen.

Een laatste nadeel van affiliate marketing is dat het tijdrovend kan zijn. Om succesvol te zijn met affiliate marketing, moet je er veel tijd en moeite in steken.

Nadelen van affiliate marketing op een rij:

 • Veel verkeer nodig om goed geld te verdienen
 • Vaak vereist affiliate marketing veel doorzettingsvermogen
 • Affiliate marketing is heel tijdrovend
 • Je hebt veel concurrenten

Wat verdient een affliate marketeer?

Affiliate marketing is een proces waarbij je andermans producten promoot in ruil voor een commissie op elke verkoop. Het kan een geweldige manier zijn om online geld te verdienen, maar hoeveel verdienen affiliate marketeers?

 

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de hoeveelheid geld die u als affiliate marketeer verdient, varieert afhankelijk van de producten die u promoot, het verkeer dat u genereert en de commissietarieven die u onderhandelt. De meeste aangesloten marketeers verdienen echter tussen 5% en 15% van elke verkoop die ze genereren.

 

Als je net begint als affiliate marketeer, is het belangrijk om te onthouden dat je die grote commissies niet meteen zult zien. Het kost tijd en moeite om uw verkeer en reputatie op te bouwen, dus raak niet ontmoedigd als uw inkomsten in het begin bescheiden zijn.

Manieren van geld verdienen met affiliate marketing

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met affiliate marketing. Een manier is om producten of diensten op uw website of blog te promoten. Wanneer iemand op de link naar het product of de dienst klikt en een aankoop doet, verdien je een commissie. U kunt ook deelnemen aan een partnerprogramma en producten of diensten van andere bedrijven promoten. Wanneer iemand een aankoop doet, verdien je een commissie. Dit promoten gebeurd vaak door middel van SEO of adverteren.

Een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door mensen door te verwijzen om zich aan te melden voor programma’s of services die u vertrouwt. Als u bijvoorbeeld lid bent van een online forum, kunt u uw vrienden en familieleden doorverwijzen naar het partnerprogramma van het forum. Wanneer ze zich aanmelden en een aankoop doen, verdien je een commissie.

U kunt ook producten of diensten promoten via sociale mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wanneer iemand op uw link klikt en een aankoop doet, verdient u een commissie.

Manieren om geld te verdienen met affiliate marketing zijn:

 • Betalen per klik (PPC)
 • Kosten per actie (CPA)
 • Kosten per actie (CPA)
 • Kosten per verkoop (CPS)
 • Verdeling van winst

Relevante posts

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp