Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Wij vertellen je dit in dit artikel.

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een vorm van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer gelieerde ondernemingen beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de gelieerde onderneming wordt gebracht. Als iemand iets via jouw affiliate link koopt ontvang jij een commisie van het orderbedrag. Affiliate marketing kan zowel met diensten als producten gedaan worden.

De affiliate marketing industrie heeft vier kernspelers: de handelaar, het netwerk, de uitgever en de klant.

Affiliate links worden meestal gepromoot doormiddel van de volgende kanalen:

 • SEO
 • Adverteren
 • E-mailmarketing
 • E-books
 • Social media

Affiliate marketing betekenis

Affiliate marketing betekenis weten? Affiliate marketing is een vorm van marketing waar bedrijven hun partners belonen met commissies als ze een verkoop weten te generen voor hun bedrijf. Deze partners werken met zo geheten affiliate links om bij te houden welke partner een verkoop genereerd. 

Hoe werkt affiliate marketing?

Nu je antwoord hebt op de vraag: Wat is affiliate marketing, wil je natuurlijk ook weten hoe het werkt. Affiliate marketing is een bedrijfsmodel waarbij een gelieerde, of gelieerde marketeer, een commissie verdient door het product van een handelaar te promoten. In de meeste gevallen is de adverteerder niet betrokken bij het verkoopproces van het product. De aangesloten marketeer maakt contact met de handelaar via een website of e-mailadres en promoot het product van de handelaar met behulp van hun eigen internetmarketinginspanningen. Vaak zijn deze inspanningen bedoeld om verkeer naar de website van de handelaar te genereren. In ruil voor hun promotie-inspanningen worden affiliates meestal beloond met een commissiepercentage op de verkopen die via hun links worden gegenereerd. Om het nog duidelijker uit te leggen hebben wij een stappenplan gemaakt van hoe affiliate marketing werkt:

 1. Je toont een product of dienst met een affiliate link
 2. De klant klikt op de affiliate link
 3. De klant komt op de website van de winkel
 4. De klant doet een aankoop in de winkel
 5. Jij ontvang een commisie op de verkoop die te zien is binnen jouw affiliate netwerk
 6. De trasactie word gekeurd (Het kan zo zijn dat de bestelling word geannuleert of dat het product word geretourneerd)
 7. Je commisie word op je bankrekening uitbetaald

Hoe begin je met affiliate marketing?

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen, maar het kan ook veel werk zijn. Hier zijn enkele tips om te beginnen:

 1. Kies het juiste partnerprogramma. Er zijn veel verschillende programma’s, dus je moet er een vinden die bij je interesses en expertise past.
 2. Maak een social media kanaal, website of blog. Dit is waar u het partnerprogramma promoot en er verkeer naartoe leidt.
 3. Schrijf nuttige inhoud die bezoekers zal aantrekken. Zorg ervoor dat u zoekwoorden opneemt die mensen zullen gebruiken om uw site online te vinden. Veel affiliate websites geven reviews over producten of vergelijken producten.
 4. Blijf consitent nieuwe relevante content uploaden op je website. Consistentie zal zeker worden beloond.

Hoe word je affiliate marketing bedrijf een succes?

Als je online geld wilt verdienen dan is affiliate marketing een goede optie. Wel is er veel concurrentie binnen de affiliate marketing branche veel concurrentie en doen veel mensen het fout waardoor ze nooit een euro commisie ontvangen. Hierom is het zeker aan te raden om een affiliate marketing cursus te volgen. Door een affiliate marketing cursus te volgen maak je veel beginnersfouten niet en kun je direct je tijd te besteden aan de dingen die effectief zijn voor je succes.

Ben je benieuwd welke websites succes hebben met affiliate marketing? Lees dan: Affiliate marketing voorbeelden

Hoe promoot je je producten of diensten?

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om jouw producten of diensten te promoten. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, en sommige methoden werken beter dan andere. Een populaire manier om jouw producten of diensten te promoten, is via affiliate marketingprogramma’s. Met partnermarketingprogramma’s kunt u andere mensen betalen om uw producten of diensten voor u te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om meer potentiële klanten te bereiken, en het kan ook een kosteneffectieve manier zijn om reclame voor uw bedrijf te maken.

Een andere geweldige manier om uw producten of diensten te promoten, is via sociale media. Social-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Instagram bieden een geweldige manier om potentiële klanten online te bereiken. Je kunt deze platforms gebruiken om informatie over jouw affiliate producten of diensten te delen, en je kunt ze ook gebruiken om met jouw klanten in contact te komen. Sociale media kunnen een geweldige manier zijn om in contact te komen met jouw klanten en relaties met hen op te bouwen.

Hoe krijg je een affiliate link? Een affiliate link krijg je door je aan te melden bij Nederlandse affiliate programma’s. Binnen deze programma’s heb je een keuze uit verschillende bedrijven waar je je kunt aanmelden. Als je aanmelding word goedgekeurd kun je affiliate links krijgen naar hun website toe. Hoeveel mensen op deze link klikken en hoeveel je er nou daadwerkelijk mee verdiend kun je zien bij je affiliate programma statistieken.

Welke affiliate netwerken zijn er in Nederland?

Er zijn een paar verschillende affiliate netwerken in Nederland. De twee meest populaire zijn TradeTracker en Daisycon. Andere Nederlandse netwerken zijn PayPro, Performance Horizon en het Bol.com partnerprogramma.

TradeTracker is het grootste affiliate netwerk van Nederland. Het heeft meer dan 14.000 adverteerders en meer dan 150.000 affiliate marketeers. Daisycon is het op één na grootste netwerk. Het heeft meer dan 10.000 adverteerders en meer dan 100.000 uitgevers.

Andere goede netwerken zijn Awin en Partnerize. Deze netwerken hebben een kleiner bereik, maar bieden nog steeds geweldige kansen voor zowel affiliates als verkopers. Deze netwerken hebben een kleiner bereik omdat dit geen Nederlandse netwerken zijn. Awin is oorspronkelijk Duits en Partnerize is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Hoeveel commissie verdien je met affiliate marketing

De commissietarieven voor affiliate marketingprogramma’s variëren enorm. Sommige programma’s bieden een commissie van slechts 1 procent, terwijl andere een commissie bieden van wel 75 procent. Over het algemeen geldt dat hoe meer producten je via een partnerprogramma verkoopt, hoe hoger jouw commissie zal zijn. De meeste programma’s hebben echter een limiet voor het maximale bedrag dat je aan commissies kunt verdienen. Bij de meeste programma’s word je beloond als je veel verkoopt.

Sommige programma’s betalen ook bonussen uit voor het behalen van bepaalde verkoopdoelen of het doorverwijzen van nieuwe klanten naar het programma. Bovendien bieden veel programma’s levenslange commissies, wat inhoudt dat je commissie blijft verdienen op verkopen van klanten die je hebt doorverwezen, zelfs nadat ze zijn gestopt met het gebruik van jouw affiliate link.

De commisie hangt ook erg af van wat je verkoopt. Als je producten verkoopt zal de commisie een stuk lager zijn dan dat je een abbonement, cursus of een programmatje verkoopt.

affiliate marketing

Veel gesteld vragen: Wat is affiliate marketing?

Wij krijgen veel vragen in onze e-mail over affiliate marketing. Hieronder staan de meest gestelde vragen die gaan over affiliate marketing. 

Wat is affiliate marketing?

Voor wie is affiliate marketing geschikt?

Affiliate marketing is een vorm van online adverteren waarbij bedrijven gelieerde ondernemingen belonen voor elke klant die ze binnenhalen doormiddel van een affiliate link. Affiliates kunnen iedereen zijn, van een individuele blogger tot een groot bedrijf.

Affiliate marketing is geschikt voor bedrijven van elke omvang, aangezien er verschillende programma’s beschikbaar zijn, afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf. Voor kleine bedrijven zijn er tal van goedkope opties beschikbaar en veel programma’s bieden gratis aanmelding. Programma’s zoals Tradetracker en Daisycon hebben een breed scala aan verkopers om uit te kiezen, zodat je producten kunt vinden die bij jouw niche passen.

Voor grotere bedrijven kan affiliate marketing een krachtig hulpmiddel zijn om meer verkeer naar jouw site te trekken en de verkoop te verhogen. De sleutel is om een programma te vinden met een groot netwerk van verkopers die producten van hoge kwaliteit aanbieden die bij uw niche passen.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen op het internet. Het is een proces waarbij je het product of de dienst van iemand anders promoot en een commissie ontvangt voor elke verkoop die je genereert. De hoeveelheid geld die je kunt verdienen met affiliate marketing is afhankelijk van de producten die je wilt promoten, de grootte van jouw publiek en de mate van concurrentie in jouw niche.

Veel mensen beginnen met affiliate marketing door goedkope producten of diensten te promoten. Dit kan een geweldige manier zijn om te beginnen, maar het is belangrijk om te onthouden dat je veel verkeer nodig hebt als je veel geld wilt verdienen. Er zijn veel manieren om verkeer te genereren, maar enkele van de meest voorkomende methoden zijn bloggen, social media marketing en zoekmachineoptimalisatie.

Met affiliate marketing kun je van € 0 tot € 1.000.000+ verdienen. Met een sterk concept kun je duizenden euro’s per dag verdienen als je het goed doet.

Meer lezen? Lees dan: Geld verdienen met affiliate marketing.

Kan je affiliate marketing doen zonder website?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij bedrijven commissie betalen aan individuen voor het doorverwijzen van klanten naar hun site. De verwijzing verdient doorgaans een commissie op basis van de verkoop die is gegenereerd door de doorverwezen klant. Met andere woorden, een affiliate promoot en verkoopt producten of diensten via links op hun eigen website, en ontvangt een vergoeding als iemand daardoor iets koopt.

Je kunt zeker zonder een website affiliate marketing doen, maar veel bedrijven vereisen wel een website. Het is dus zeker wel aan te raden om ook een website te beginnen. Door een website met een sterke domeinnaam kom je proffesioneel over.

Wat is het beste affiliate netwerk?

Affiliate marketingnetwerken zijn een geweldige manier voor bedrijven om in contact te komen met potentiële klanten. Er zijn veel verschillende affiliate marketingnetwerken, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het kan moeilijk zijn om te bepalen welk netwerk het beste is voor jouw bedrijf.

Enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een affiliate netwerk, is de grootte van het netwerk, de soorten producten en diensten die worden aangeboden, de commissiestructuur en het niveau van aangeboden ondersteuning.

Het beste affiliate-marketingnetwerk biedt een hoge commissie, een breed scala aan producten en diensten en uitstekende klantenondersteuning. Het netwerk moet ook groot genoeg zijn om u een constante stroom potentiële klanten te bieden.

De beste en grootste affiliate netwerken in Nederland zijn op dit moment Tradetracker en Daisycon.

Heb je een kvk nodig voor affiliate marketing?

Als je veel geld verdiend met affiliate marketing heb je zeker een kvk nodig. Als je geld verdiend met affiliate marketing moet je gewoon inkomstenbelasting en omzetbelasting betalen. Je kunt er ook voor kiezen om eerst je commisies niet uit te betalen en pas als het goed begint te lopen naar de kvk te gaan.

Starten met affiliate marketing

Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het kan ook een manier zijn om een voltijds inkomen te creëren. Maar het is niet iets waar je zomaar in kunt springen en verwachten dat het succesvol zal zijn. Er zijn een aantal dingen die je moet doen om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Eerst moet je een goed partnerprogramma vinden. Er zijn veel verschillende programma’s, dus je moet er een vinden die goed bij jou en je niche past. Als je eenmaal een programma hebt gevonden, moet je je daarvoor aanmelden.

Vervolgens moet je een website of blog maken. Hier promoot je het partnerprogramma waarvoor je je hebt aangemeld. Je wilt ook inhoud op jouw site opnemen die relevant is voor jouw niche. Dit zal helpen om bezoekers aan te trekken die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde posts

Affiliate marketing

Affiliate marketing beginnen?

Met affiliate marketing beginnen Met affiliate marketing beginnen? Lees het stappenplan. Affiliate marketing beginnen Wil je beginnen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een geweldige

Lees verder »